Een Perfect Kaal Geschoren Hoofd.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom mannen hun hoofd kaal scheren.

Vanwege haar verlies door ziekte, genetisch bepalend kaal worden en er zijn mannen die bewust hun hoofd kaal scheren voor een bepaald mode beeld of om een imago vast te stellen.

Een hoofd kaal scheren doe je het liefst zo glad mogelijk. Als je haar nog wat langer is, is het verstandig dit eerst zo kort mogelijk te laten afscheren met een tondeuse. Hierdoor wordt het ‘glad’ scheren van je hoofd wat gemakkelijker gemaakt.

Gebruik de tondeuse door hem over de hoofdhuid te laten glijden tegen de groeirichting van het haar in. Je kunt globaal wat banen trekken van boven aan de contouren tot in de nek. Zorg ervoor dat je alle gedeeltes van je hoofd goed meeneemt. Ook bij de zijkanten, achter de oren en in de nek.

Vervolgens kun je beginnen met het glad scheren van je hoofd. Dit is vergelijkbaar met het scheren van het gezicht. Eerst begin je met het soepel maken van de huid waardoor het scheren gemakkelijker wordt. We maken het hoofd nat. Dit kun je ook doen doormiddel van een natte (warme) handdoek. Deze bindt je om je hoofd en laat je 5 min zitten zodat je zeker weet dat het water en de warmte de haren binnen zijn gedrongen en daardoor het haar wat zachter en soepeler hebben gemaakt. Je kunt ook nog gebruik maken van een scheergel, een scheercrème, een scheerolie of een scheerschuim. Deze zijn in verschillende soorten verkrijgbaar en kun je dus helemaal aanpassen op jouw huid.

Kies een type scheermes dat je prettig vindt, een goed scheermes voor het goed kaal scheren van je hoofd is de Extreme 3 van Wilkinson. Plaats het scheerblad tegen je hoofdhuid en trek hem over je hoofd in de groeirichting van het haar. Let er op dat je slechts geringe druk uitoefent bij het scheren van je hoofdhuid, en in het bijzonder wanneer je littekens of oneffenheden op je hoofd hebt. In tegenstelling tot de huid in je gezicht is deze huid altijd door het haar beschermd geweest tegen de elementen en is bovendien niet gewend geschoren te worden. Daarom zal het veel gevoeliger zijn en zullen er gemakkelijker snijwondjes en schaafwondjes kunnen ontstaan. Tip: Speciaal voor (scheer) wondjes is er een handig product op de markt; de Tunney aluin after-Shave blokken of stift, deze hebben een bloedstelpende werking.

Tijdens het scheren is het ook belangrijk dat je (net als bij het scheren van je gezicht) het scheerblad goed afspoelt met lauw- warm water. Dit om te voorkomen dat het scheermes vol zit met troep en haren en zo de scheer kwaliteit verminderd.

Controleer goed of je alle vlakken op je hoofd hebt gehad. Ook niet vergeten je nek goed mee te nemen! Naderhand spoel je hoofd af met lauw- koud water. Ook dit kun je weer met behulp van je handdoek doen. Smeer je hoofd in met een lotion of een vochtinbrengende crème. Dit eventueel met een factor om verbranding te voorkomen, je hoofdhuid is immers nog niks gewent en heeft altijd de bescherming van je haren gehad. Denk er dus goed om dat je hoofdhuid kwetsbaar is en sneller kan gaan verbranden. Dagelijks je hoofdhuid in smeren met een vochtinbrengende crème beschermt je huid ook tegen de schadelijke invloeden van de verontreinigingen in de buitenlucht.

Een goede tip voor het bijhouden van de hoofdhuid is hetzelfde schema toe te passen als je doet voor het scheren van het gezichtshaar omdat de kleur van het gezichtshaar in de meeste gevallen gelijk is aan de kleur van het haar op je hoofd. Dus als je van plan bent je gezichtshaar weer te scheren, neem dan meteen je hoofdhaar weer mee om er altijd verzorgd bij te lopen. Op onze website vindt u een groot assortiment aan scheerartikelen en verzorgingsartikel speciaal gericht voor mannen die u wellicht kunnen helpen op het gebied van uw dagelijkse verzorging.

Laura Borgman
|All rights reserved©. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur is het niet toegestaan dit artikel, of enig onderdeel daarvan, openbaar te maken en/of te (doen) verveelvoudigen